Jankaea heldreichii
Jankaea ένα σπάνιο ενδημικό φυτό του Ολύμπου


Tο Σάββατο 5 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη του Λυκείου της Κονταριώτισσας πρόβαλε μια ιδιαίτερη ταινία, ένα φιλοσοφικό θρίλερ, Το Άρωμα : Η ιστορία ενός δολοφόνου (Perfume : The Story of a Murderer) του γερμανού σκηνοθέτη Tom Tykwer. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Πάτρικ Ζίσκιντ.

Read more ...

To Λύκειό μας δουλεύει ακόμη και στις διακοπές!  Να πώς το σχολίασε ο Διευθυντής μας:

Τι να πω και ποια συναισθήματα να περιγράψω, βλέποντας σε φωτογραφίες την βιωματική δράση στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζω και Αποδέχομαι» των μαθητών μας, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Οφείλω όμως πάνω από όλα να ευχαριστήσω τους μαθητές μας που για μια ακόμη φορά δείχνουν πως δεν είναι περιχαρακωμένοι στο εγώ τους. Δίνουν χρόνο από τις διακοπές τους, από το διάβασμα, για να καταλάβουν και τους συνανθρώπους μας που ζουν με άλλες δεξιότητες. Αλλά να είστε σίγουροι όμως, ότι η σημερινή σας προσπάθεια – βιωματική δράση, όπως και άλλες τέτοιες ενέργειες, θα σας μείνουν στην μνήμη και θα σας συντροφεύουν ευχάριστα στο κόσμο τις μοναξιάς. Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά (περισσότερα θα πούμε στο Σχολείο). Συγχαρητήρια και στους καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (πολλοί καθηγητές δουλεύουν και κατά την διάρκεια των διακοπών και όχι σε ιδιαίτερα) . Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της βιωματικής δράσης.

Read more ...

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Λυκείου της Κονταριώτισσας πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο διαρκώς ογκούμενο προσφυγικό πρόβλημα. Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Β' Τάξης, οι οποίοι συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Φιλοσοφία και Τέχνη", συζήτησαν με την κυρία Ζωή Παπαγιαννούλη, ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας για τους πρόσφυγες «ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ». Η κυρία Παπαγιαννούλη ανέπτυξε τη δράση της εθελοντικής ομάδας και τη μέχρι τώρα προσφορά της στους πρόσφυγες, αφηγήθηκε προσωπικές εμπειρίες της τόσο από τη ανθρωπιστική δράση που ανέλαβε στη Μυτιλήνη όσο και από τις επισκέψεις της στην Ειδομένη του Νομού Κιλκίς και

Read more ...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ :ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΓΛΥΚΑ ΔΕΚΑΞΙ»

     Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη του Λυκείου Κονταριώτισσας πρόβαλε τη βραβευμένη ταινία του Κεν Λόουτς "Γλυκά Δεκάξι", που πραγματεύεται την εφηβική παραβατικότητα και βία.

     Στην ταινία ο έφηβος ήρωας μέσα σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες προσπαθεί να περισώσει τα όνειρα της παιδικής του ηλικίας - την οποία δεν έζησε ολοκληρωμένα - παίζοντας με βρώμικους κανόνες που στήνουν οι ενήλικοι. Ο Κεν Λόουτς χωρίς να λογοκρίνει ωμές σκηνές, χωρίς να θεαματοποιεί τη βία και χωρίς να καταφεύγει σε εύκολους συναισθηματισμούς, καταγράφει με ρεαλισμό τα κοινωνικά αδιέξοδα της εργατικής τάξης στην οποία ανήκει ο νεαρός ήρωας και διεισδύει με ευαισθησία στον ψυχισμό του.
     Μετά το πέρας της προβολής ο ψυχολόγος κύριος Λάζαρος Μπίσμπας σχολίασε την ταινία και συζήτησε με τα παιδιά το ζήτημα της νεανικής βίας. Στην παρουσίασή του ο κύριος Μπίσμπας, ο οποίος εργάζεται ως ψυχολόγος στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών, αναζήτησε επιπλέον μαζί με τους μαθητές την ευθύνη των κοινωνικών δομών για τη νεανική παραβατικότητα. Μας μετέφερε, τέλος, κάποιες εικόνες από τον τόσο άγνωστο κόσμο της φυλακής, για τις οποίες οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκείνο που συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν οι εικόνες οι οποίες ελπιδοφόρα αποτυπώνουν σοβαρές προσπάθειες  σωφρονισμού. Ανάμεσα σ’ αυτές  και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των κρατουμένων.

     Η Κινηματογραφική Λέσχη ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές, γονείς και καθηγητές. Προπάντων ευχαριστεί τον ψυχολόγο κύριο Λάζαρο Μπίσμπα.

 Ο υπεύθυνος του προγράμματος

Δημήτρης Χαριτόπουλος

   

Με την παραγωγή δύο 15κιλών φιαλών κρασιού από μέλι έκλεισε ο πρώτος κύκλος μεταποίησης προϊόντων του τόπου μας στο εξωσχολικό πρόγραμμα του χημικού μας Γρ. Καλόμοιρου. Μια γεύση από το μεράκι των μαθητών μας μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα www.facebook.com/AromaOlympou καθώς και από τις φωτογραφίες παρακάτω

  

Read more ...

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη του Λυκείου της Κονταριώτισσας πραγματοποίησε την εναρκτήρια εκδήλωσή της. Πρόβαλε το απόγευμα του Σαββάτου την ταινία Match Point του Woody Allen. Η προβολή συνοδεύτηκε από ένα πάρτυ με το οποίο η Κινηματογραφική Λέσχη γιόρτασε τη σύστασή της. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κοντά στα 100 άτομα – ανάμεσά τους και γονείς μαθητών και καθηγητές του σχολείου μας.

Οι μαθητές – μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης οι οποίοι σχεδίασαν και υλοποίησαν μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή Δημήτρη Χαριτόπουλο την εκδήλωση ευχαριστούν θερμά τους μαθητές, γονείς και καθηγητές που με την παρουσία τους τίμησαν αυτή την προσπάθεια.

Η Κινηματογραφική Λέσχη, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ στη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016,  προγραμματίζει την προβολή ταινιών που δίνουν λαβές για φιλοσοφικές συζητήσεις.

 Η Κινηματογραφική Λέσχη Λυκείου Κονταριώτισσας

 

Page 1 of 2